JAGERKIP
Olijfolie – 1 Scharrelkip (of Biologische kip) in stukken – 1 rode ui – 4 bospeentjes – 4 stengels bleekselderij – 1 glas rode wijn – 200 g pitloze groene olijven – 100 g kapperappeltjes – 1 blik tomatenblokjes – 2 takjes rozemarijn – 3 takjes peterselie – 1 el rode wijnazijn
Verhit een scheut olijfolie in een brede pan en bak de kip rondom goudbruin.
Haal de kip uit de pan en leg op een bord. Pel en snijd de ui grof. Fruit de ui in de pan waarin de kip gebakken is.
Schil en snijd de bospeen en bleekselderij fijn. Bak de gesneden groente circa 4 minuten met de uien mee. Leg de kip terug in de pan en blus af met de rode wijn. Voeg de olijven, kapperappeltjes, tomatenblokjes, rozemarijn en de peterselie toe. Laat de kip met de deksel op de pan op laag vuur pruttelen.
Haal de deksel na 40 minuten van de pan en laat nog 20 minuten zonder deksel pruttelen. Breng het gerecht op smaak met rode wijnazijn, een beetje zout en versgemalen peper.