TAMME EENDENFILET MET SINAASAPPELSAUS

4162458_ml(hoofdgerecht 4 personen)
50 g suiker – 1 sinaasappel – 200 ml jus of wildfond – 1 plak ontbijtkoek – 4 tamme eendenfilets (of 2 grote eendenfilets) – zout – versgemalen peper

Laat in een pan met dikke bodem de suiker karamelliseren. Blus de karamel af met het sap van 1 sinaasappel en voeg de jus toe.Breek de ontbijtkoek in stukjes en voeg deze toe om de jus extra smaak en binding te geven.

Snijd de velkant van de eend kruislings in tot bijna op het vlees. Bak de filets op de velkant ca 10 minuten op matig vuur.Bestrooi ze met zout en peper, keer de filets en bak ze nog 2 à 3 minuten.

Haal het vlees uit de pan en laat het nog 5 minutenrusten alvorens het aansnijden. Snijd de eendenfilets in plakjes en serveer met de sinaasappelsaus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt