(hoofdgerecht 4 personen)
2 el bloem – 4 konijnenbouten – 60 ml olijfolie – 1 tl venkelzaad – 2 uien fijngesneden – 6 plakken pancetta fijngesneden – 4 tenen knoflook gehakt – 250 ml witte wijn – 80 ml balsamico azijn – 400 gr tomaatblokjes (blik) – 400 gr kerstomaatjes (blik) – 2 takjes rozemarijn, naaldjes gehakt – 2 el gehakte peterselie

Meng zout en peper door de bloem en bestuif de konijnbouten ermee. Verhit 40 ml olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de bouten kort aan, tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en roerbak het venkelzaad, de ui, pancetta en knoflook 3-4 min. tot de ui lichtbruin kleurt. Voeg de wijn en de helft van de balsamico toe en laat 3-4 min. zachtjes koken tot het vocht tot de helft is ingekookt. Voeg de tomaat en rozemarijn toe, breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Leg de konijnenbouten in de tomatensaus en laat afgedekt minstens 2 uur stoven. (bouten moeten zo gaar zijn dat het vlees makkelijk loslaat van de botjes). Roer de rest van de balsamico erdoor en bestrooi met de peterselie. Lekker met pasta en groene salade.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst.