(hoofdgerecht 4-6 personen)
4-6 hazenachterbouten of + 1500 gr. hazenvlees – boter – 1 grote wortel grof gesneden – 1 grote prei grof gesneden – 4 stengels bleekselderij grof gesneden – 2 grote uien grof gesneden – 8 teentjes knoflook heel fijn gesneden – 1 el zwarte peperkorrels – 1 el jeneverbessen – 3 takjes tijm – 4 laurierblaadjes – 6 kruidnagels – 25 ml. cognac – 1 fles rode wijn – 300 gr. mager gerookte spekblokjes – 2 grote uien in kleine blokjes – 300 gr. champignons in vieren – 2 el tomatenpuree – 3 el rode wijnazijn – 2 plakken kruidkoek in stukken – 100 gr. zilveruitjes (potje)

Hazenbouten (of vlees ) bestrooien met peper en zout. Boter laten smelten in de pan en het vlees rondom goed aanbraden. Doe de wortel, prei, bleekselderij, ui, knoflook, en alle kruiden bij het vlees in de pan. Blus de hazenbouten af met de cognac en rode wijn en laat ze net zo lang stoven tot het vlees van het bot valt. ( Indien U alleen het vlees stooft dan is de braadtijd korter). Neem nu de bouten (of het vlees ) uit de pan, zeef de jus en zet apart. Het vlees haalt u nu van de botten af en zet u ook apart.
Bak vervolgens het spek met de ui en champignons en roer er de tomatenpuree door laat deze +2 min. sudderen. Blus af met de gezeefde jus en voeg de azijn toe. Laat de hazensaus even doorkoken en bind met bindmiddel. Roer er vervolgens de kruidkoek door en laat nog 10 minuten doorkoken. Voeg het hazenvlees en de zilveruitjes toe en roer goed door.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst.