(hoofdgerecht 2 personen)
1 fazant – zout – ½ bosje peterselie – 1 kleine ui – 1 tl paprikapoeder – 1 tl olie – ½ tl milde mosterd – ½ tl zwarte peper – 100 gr. ontbijtspek in plakken.

Voor de saus: ·50 gr. gedroogd eekhoorntjesbrood – 1 kleine ui – ½ bosje peterselie – 100 gr. kleine champignons – 1 tomaat – 3-4 el bouillon –
¼ tl zout – 1 mespuntje peper – 1/8 l room.

De fazant van binnen bestrooien met zout. De peterselie en de ui fijnhakken en met het paprikapoeder, olie, mosterd en zwarte peper mengen. De fazant met deze pasta insmeren. De plakjes ontbijtspek op de fazant leggen en met keukengaren vastbinden. De fazant in een voorverwarmde oven (230°C) in 30 tot 40 minuten rosé braden. Na 25 minuten het spek verwijderen.
Voor de saus het eekhoorntjesbrood 30 minuten in koud water weken en vervolgens in een zeef laten uitlekken. De ui en peterselie hakken en in hete olie glazig laten worden. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden, samen met het eekhoorntjesbrood bij de ui voegen. Het geheel op een matig vuur 10 minuten laten smoren. De tomaat ontvellen, het vruchtvlees in blokjes snijden en toevoegen. De bouillon eveneens bij de paddenstoelen gieten en het geheel aan de kook brengen. De saus op smaak brengen met zout en peper en tot slot de room door de saus roeren. De fazant halveren en met de saus serveren.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst.