23166862_ml(hoofdgerecht 4 personen)
2-3 tamme eendenborstfilet (ca. 600 gr.) – 40 gr. boter – 500 gr. gemengde paddenstoelen – 3 sjalotjes fijngesneden – 2 teentjes knoflook fijngesneden – 1 dl. droge witte wijn – 4 dl. wild fond – zout en peper – 2 el. lichte sojasaus – ½ el. gembersiroop – 1 ½ el. medium dry sherry

Bereiding saus: Verhit 30 gr. boter in een pan en bak hierin de paddenstoelen op hoog vuur onder af en toe omscheppen in 3-4 min. lichtbruin tot ze vocht beginnen los te laten. Neem de paddenstoelen uit de pan en voeg 10 gr. boter toe en bak de sjalotjes en knoflook in 4-5 min., lichtbruin. Voeg de wijn en de fond toe. Kook het vocht op hoog vuur tot de helft in. Zeef de saus en breng deze op smaak met peper en zout en roer de paddenstoelen erdoor.
Bereiding tamme eendenborst: Snij het vel van de borststukken kruislings in. Roer een marinade van sojasaus, gembersiroop en sherry. Bestrijk hiermee de eendenborsten en laat 15-20 minuten marineren. Verhit vervolgens een antiaanbaklaag en bak de eendenborsten met de velkant naar beneden in de pan. Bak ze op deze kant ca. 10 min. (ligt aan dikte eendenborst). Keer vervolgens de eendenborsten en bak ze nog ca. 10 minuten. Wanneer ze van binnen rosé zijn, neemt u de borststukken uit de pan en laat ze onder aluminiumfolie ca. 5 min. rusten. Snijd vervolgens de eend in plakjes en verdeel ze over de borden. Serveer de warme paddenstoelensaus erbij.
Bekijk meer recepten:

www.poelier.nl  – www.wildplaza.com

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst.