(Hoofdgerecht 4 personen)
4 parelhoenfilets – 200 gr. eekhoorntjesbrood – 1 fijngesnipperd sjalotje – 1 teen geperste knoflook – 1 takje verse rozemarijn – 2 plakjes gerookt ontbijtspek in dunne reepjes – ½ glas witte wijn – 1 el salsa tartufata – 1 scheutje kalfsfond – 1 bekertje slagroom – olijfolie en boter om te bakken – zout en versgemalen peper

Bestrooi de parelhoenfilets met zout en peper. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de stukken parelhoen met de velkant naar beneden, voeg een klein klontje boter toe, zet de warmtebron lager en laat op het vuur staan. Zet de warmtebron van het parelhoen iets hoger en bak nu de andere kant goudbruin. Haal het parelhoen uit de pan en laat nagaren in een oven van 90°C. Bak in het overgebleven braadvet het ontbijtspek, sjalot, knoflook, rozemarijn en eekhoorntjesbrood. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Blus met witte wijn en voeg de salsa tartufata, kalfsfond en slagroom toe. Doe nu de parelhoenstukken in de saus, samen met de vrijgekomen vleessappen. Verdeel de filets over de borden en verdeel de saus erover.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst.