(Hoofdgerecht 4 personen)
4 grote hazenbouten – 2 gehakte uien – 4 kruidnagelen – 1 blaadje laurier – ½ el gedroogde tijm – ½ dl wijnazijn – grofgemalen peper – 1 kaneelstokje – ½ l rode wijn -75 g boter – 50 g spek in blokjes – 3 el bosbessenjam of cranberrycompôte – 2 el bloem – 60 g tomatenpuree – zout en peper.

Marineer de hazenbouten in de marinade gedurende 24 uur in de afsluitbare doos in de koelkast. Zeef dit de volgende dag en bewaar de marinade. Dep het vlees droog met keukenpapier. Verwarm 50 g boter met het spek in de pan en bak hierin de haas rondom bruin. Neem de haas er dan uit en verpak deze even in folie. Roer de jam, de bloem en de puree door het bakvet. Giet de marinade erbij en roer tot het glad is. Leg de bouten in de pan en breng dit aan de kook. Sluit de pan en laat de haas een paar uren op een lage stand pruttelen. Klop op het laatst de overige boter erdoor en maak de saus op smaak af met zout en peper.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst.