Voor meer suggesties van recepten kijkt u ook eens op www.poelier.nl en www.wildplaza.com.

HAZEBOUT IN RODE WIJNSAUS

(Hoofdgerecht 4 personen) 4 grote hazenbouten – 2 gehakte uien – 4 kruidnagelen – 1 blaadje laurier – ½ el gedroogde tijm – ½ dl wijnazijn – grofgemalen peper – 1 kaneelstokje – ½ l rode wijn -75 g boter – 50 g spek in blokjes – 3 el bosbessenjam of cranberrycompôte – 2 el […]

HAZENPEPER

(hoofdgerecht 4-6 personen) 4-6 hazenachterbouten of + 1500 gr. hazenvlees – boter – 1 grote wortel grof gesneden – 1 grote prei grof gesneden – 4 stengels bleekselderij grof gesneden – 2 grote uien grof gesneden – 8 teentjes knoflook heel fijn gesneden – 1 el zwarte peperkorrels – 1 el jeneverbessen – 3 takjes […]

HAZENRUGFILET MET PORTSAUS

(Hoofdgerecht 4 personen) 4 hazenrugfilets – wildkruiden – 2 ½ dl wildbouillon – 1 dl rode port – 1 dl rode wijn – ½ el mosterd –1 el bessengelei– 75 gr. boter. De filets met wildkruiden bestrooien. Kook de bouillon met de port, wijn en mosterd tot de helft in. Roer er dan de bessengelei […]

WILDRAGOUT

(Hoofdgerecht 4 personen) 600-700 gr. wildpoulet – 50 gr. spekblokjes – 2 uien – 1 laurierblad – 3 kruidnagels – 5 gekneusde jeneverbessen – 2,5 dl hete wildfond – 2,5 dl. Rode wijn – 50 gr. verkruimeld roggebrood – 1 –2 el. cranberrycompote – zout – peper – paprikapoeder Wildpoulet in boter aan alle kanten […]

JAGERKIP

(hoofdgerecht 4 personen) Olijfolie – 1 Scharrelkip (of Biologische kip) in stukken – 1 rode ui – 4 bospeentjes – 4 stengels bleekselderij – 1 glas rode wijn – 200 g pitloze groene olijven – 100 g kapperappeltjes – 1 blik tomatenblokjes – 2 takjes rozemarijn – 3 takjes peterselie – 1 el rode wijnazijn […]

PARELHOENFILET MET CHAMPIGNONROOMSAUS EN SPINAZIE

(voorgerecht 4 personen) 1 bakje kastanjechampignons (250 g) – 2 sjalotten – 50 g roomboter – 100 ml witte wijn –125 ml crème fraîche – 2 parelhoenfilets – 1 eetlepel olijfolie – 300 g panklare spinazie Champignons schoonvegen, steeltjes verwijderen. Champignonhoedjes in piepkleine blokjes snijden. Sjalotten pellen en zeer fijn snipperen. In kleine steelpan 1 […]

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Niet leesbaar? Verander tekst.